Det är igång. Stäppen ligger öppen. Med sina murmeldjurshålor Foto: www.theadventurists.com/mongol-derby

Musses Horsemongo - It begins

BloggFrån resekamraten Per kommer första dagarna några kryptiska meddelanden.

Mess 1. "Starten blev försenad, så det blev en jäkla stressig dag för att hinna de tre sträckor som man måste klara i genomsnitt per dag. Musse och jag är bland de väl knappt hälften som hann fram. Elva mil på 8.5 timmar i varmt väder. Jag har"

Mess 2. "Det var mörkt när vi kom in och jävligt trångt och rörigt i hyddorna. Får greja med allt som skall justeras och packas om i morgon bitti när det blir ljust. I morgon kan vi ta det mycket lugnare och det är nog tvunget om vi inte skall knäcka oss. De andra två svenskarna är också med på station 3. Kommer nog att regna kraftigt i kväll, himlen är helt svart, annars hade vi nog tagit det lugnare och stannat mellan stationerna. Hälsa alla och vidarebefodra till Ann och övriga."

Mess 3. "Hej igen! Ingen bra natt; jag var för varm, men sov i alla fall och svettades större delen av tiden. Känner mig som om jag varit på fest hela natten och inte sovit. Snart bättre. Vet inte när jag kan hörs av mig igen. Häftiga hästar! Hela stäppen är full av hål (sork, mullvad, murmeldjur) och de trampar ofta ner i gångarna i hög fart men räddar sig nästan alltid. Jag gjorde nästan en kullerbytta igår men på något sätt klarade det sig. Trillade av en gång på träningen när jag försökte justera stigläder ombord. Inga skador."
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.