Dags att styra upp tiden eller- Vad är egentligen viktigt?

Jag tycker det är svårt ibland det här med livet och allt däri. Jag älskar mitt jobb och vill gärna jobba mycket. Samtidigt värderar jag högt att vara en närvarande mamma som lägger energi på mitt barn. Och tid! Jag vill aldrig att E ska känna att hon kommer i andra hand, jobbet kan alltid vänta men hon är bara liten en gång och jag vill inte missa en sekund av hennes utveckling. Hon ska få så mycket tid hon behöver och vill ha!

Sen ska man ju vårda sin relation också, nån gång ibland. Den bästa stunden på dagen är när jag får landa i soffan med sambon men alltför ofta delar vi den stunden med både facebook, bloggen och mailen. Det funkar ju inte, jag måste lära mig att fokusera på en sak i taget!

Jag har därför en ny regel för mig själv. Eller att par olika faktiskt.

- Datorn är bara igång när Elsa sover. Så fort hon vaknar så stängs den av. Jag hinner ändå, jag jobbar faktiskt bara 20 % så jag behöver inte finnas tillgänglig hela tiden. Mailen får vänta.

- Telefonförbud i soffan på kvällen. Telefonen ska ligga i ett annat rum och bara hämtas om det ringer.

- Jag har redan ett nyårslöfte att ha en familjehelg i månaden, men jag ska se till att varje helg ger åtminstone några timmars kvalitet med familjen utan att vi är uppkopplade.

- Facebook får klara sig utan mig på kvällarna, ofta blir det jobbrelaterade saker jag pysslar med även där, som att svara på meddelanden som gäller just jobb, eller kommunicera med klienter. Men jag jobbar ju inte dygnet runt, det gör ingen, sånt får också skötas dagtid, när E sover.

Och på tal om det så vaknar hon nu, så vi hörs senare!

Shopping jeans_


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.