Isabelle Buonassisi

Musikens Magiska Kraft

Det finns nog ingenting i denna värld som speglar mig och mitt sinnesstånd så som musik. Jag växte upp med att studera min musiker till far som spelar ”lufttrummor” och dansar runt hej vilt i samma stund som en tilltalande låt spelades på stereon. Det är nått visst med att se hur alla spärrar försvinner. Hur musiken får flöda fritt igenom musklerna som ohejdat börjar rycka.

Härom veckan var jag ute på morgonpromenad, det var tungt innan jag tog mig upp ur sängen men väl ute insåg jag att våren verkligen var påväg! Det fanns knoppar på grenarna! Jag plockade ur hörlurarna för en liten stund och hörde hur fåglarna kvittrade. Lyckan spred sig sakta men säkert i kroppen likt en strimma ljus i mörkret, ljuset växte sig snabbt starkare och starkare. I med lurarna och musiken fick mitt inre att plötsligt explodera! Leendet tog över hela ansiktet, det pirrade i kroppen likt när man är kär och fötterna gick inte att kontrollera! I träningskläder, nyvaken och bärandes på en viktväst tog jag mig ner mot vattnet och stranden, där lät jag känslorna ta över och dansade som en dåre! Höfterna svängde så jag nästan blev rädd att de skulle falla isär, jag sjöng som om ingen hörde mig och inte en enda cell i min kropp brydde sig om ifall jag hade beskådare.

För mig är det magiskt hur stor effekt musiken verkligen kan ha på oss. Tänk dig en löprunda med ovanligt tungt steg, rätt låt i öronen och helt plötsligt svävar man fram, spänsten har ökat med minst 200 %, att kilometer tiden förblir oförändrad spelar ingen roll då det är känslan som räknas.
Sätt på lite tung hiphop i öronen på gymmet och vipps så är jag lika stark och muskulös som männen i mina lurar.    

Beroende på hur jag mår så är det olika delar av mina listor som spelas. Av någon självplågande anledning är det djupa sorgsna kärleksballader när någonting är tungt, peppande upptempo när löparskorna är på och helt fantastiskt dunkadunk dagar då själen är på topp. Mest trolig handlar det om att det är i musiken jag finner tröst, lite extra energi och lyckorus.

Shake that booty – det är det exklusiva namnet på min nya spellista som jag skapade under nattens sömnlösa timmar. En Kapverdiansk och latino inspirerad lista där texterna inte spelar någon som helst roll, det handlar helt och hållet om melodier, trummor, bas och härligt glittrigt bakrunds piff. En liten samling låtar som inte kan få mig sitta stilla. Även i skrivandets stund sjunger jag utan att veta vad jag säger och svänger fram och tillbaka på stolen.

Hur påverkas ni av musik?
Dela med er av er favorit låt i kommentarerna så kan vi tillsammans skapa sagolika spellistor.

Nedan följer några av mina favoriter för tillfället:

Löpningen går tungt : 
Medina – Miss decibel helt sagolik energi för fötterna 
Medina- Där palmerna bor
Medina – Natten lång
Pitbull-Timber

Svänga på höfterna:
P-Square – Alingo
P- Square – E no Easy
Daddy Yankee- Lovumba (viktvästar dansen gjordes till just denna)
Daddy Yankee – Limbo 
P-Square –Personally

Vardagsmat:
Jason Derulo - Trumpets
Jason Derulo – Talk dirty
Shakira feat Rihanna – Can’t remember to forget you
Nelson Freitas – Rebound chick
Madcon – freaky like me (feat Ameerah)
John Legend – All of me
Sexion D’Assaut - Désolé

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.