Isabelle Buonassisi

Body, Mind & Soul

Tröjan sträckte sig till strax nedanför naveln, byxorna var alldeles för pösiga och längdmåttade efter någon betydligt kortare än han som bar dem. Barfota svassade han genom salen, hans tår släpades efter kroppen i varje steg. Det var som om hela kroppen vaknat medans fötterna hans fortfarande sov och hamnat på efterkälke.
Passet drog igång och det var inte många minuter som jag och min syster lyckades hålla oss från fnissattacker. Hela situationen var så fel, så löjlig och passade verkligen inte mig. Trots mammas bedjande om att jag skulle ge det en ärlig chans vägrade jag efter ett par försök att testa mer.
Det skulle ta ända tills idag, flera år, innan jag på egen hand tog tag i det på nytt.
Ibland behöver tankar, känslor och själen mogna innan man är mottaglig, ibland kan det behövas något så enkelt som ett tv program eller ett samtal med vänner för att få en push i rätt riktning.

Allt började med ett samtal tillsammans med Vita geten och Birdie efter ett härligt pass på klubben, vår heta topic var tvserier och efter att ha cyklat hem på röda faran Lollo satte jag på dagens tips ”Svett & Etikett”. Kalle Zackari Wahlström är helskön i avsnitten, han har en fantastisk inställning till träning som många av oss skulle må bra av att dela, dessutom har han humor och ett öppet sinne för att testa nya utmaningar! Efter att ha sett han prova på yoga insåg jag efter den knappa halvtimman framför skärmen att det var dags för mig att ta tag i även min egen själsliga träning.
Det är bland det jobbigaste jag vet, men också därför jag tror jag behöver det så förbannat mycket. Det jobbiga är att ”glömma” omgivningen, tiden innan och efter, att behöva gilla att befinna sig just här och nu i min kropp.
Det är något utav det svåraste en stressad och planeringstokig människa kan behöva göra. Att stanna upp mitt i allt som händer runt i kring en. Att falla in i ett okänt lugn och en ovanlig samhörighet med kroppen.
Men jag gjorde det…och jag kommer göra det igen! 60 min power yoga.  Det ska bli min tid på veckan då kroppen ska få belöning för allt det fina arbete den uträttar för mig resterande dagar i veckan. Det kommer inte bara hjälpa mig med själsligt arbete utan förhoppningsvis också kunna bidra med ökad kroppskontroll, styrka och smidighet inom mma:n.

Var inte rädda för att packa väskan och testa på nått nytt, nått som skrämmer dig och låt dig överraskas över olika träningsformers krafter, med ett öppet sinne och lite vilja kan vi lära oss tycka om och finna det vackra även i den för dig svåraste formen av träning.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.