Styrke-/gruppträning Kost & energi 10 inlägg 8764 visningar

Kost- ständigt hungrig, vad ska jag äta?

1992 • Arvika
#1
24 mars 2015 - 10:51
Gilla 
Hej, Någon som har tips på ett bra kostupplägg som gör att man håller sig mätt och inte känner sig hungrig och småäter ofta ? (gärna innehållande allt ifrån tallriksmodellen). Tränar crossfit / spinning / löpning.
1981 • Katrineholm
#2
25 mars 2015 - 20:17
Gilla 
Du behöver ju först och främst äta tillräckligt mycket för att bli mätt, är du väldigt hungrig mellan måltiderna så måste du nog öka på mängden.

Fett är mättande. Lägg till tex en avokado, lite smaksatt olja eller liknande till din vanliga måltid. Jag utesluter inget ur min kost så du får inga typ lchf-tips av mig, jag kan tex tipsa om att ta en macka med smör till maten om du äter mat som kanske mättar mindre, typ fisk och potatis.

Jag äter ganska mycket ägg och yoghurt till mellanmål för det mättar bra. En macka med makrill i tomatsås är också mättande och bra.
Peter
1985 • Luleå
#3
26 mars 2015 - 09:20
Gilla 
Givet att du äter bra mat och är i balans i övrigt vad gäller sömn, återhämtning och stress så fungerar oftast kroppens hungersignaler väldigt bra. Är det på plats så är det bara lassa på mer på tallriken, givet att du inte är på diet.
1992 • Arvika
#4
26 mars 2015 - 10:08
Gilla 
Tack för svar hörrni, är inte så mycket för lchf - så det funkar fint :) Avokado och ägg får kanske läggas till. äter ni alltid med samma antal timmar mellan varje mål? Hur många mål om dagen äter ni (inkl. mellanmål)? Vad är det fïr typ av yoghurt Marie? Naturell med typ nötter och bär som tillbehör eller turkisk yorhurt, smaksatt etc?
Linus
1994 • Lund
#5
28 mars 2015 - 19:02
Gilla 
Har alltid en påse mandlar hemma som jag tar en näve mellan måltiderna då jag känner mig hungrig!
1984 • Stockholm
#6
13 april 2015 - 13:08
Gilla 
Lösningen är att äta lite ofta. Måttligt med jämna mellanrum rättare sagt.
Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och ev kvällsmål beroende på kvällsrutin.
Med måttligt menar jag att du ska äta så du inte känner dig hungrig, men ändå inte proppmätt.
Ungefär var 3:e timme ska man försöka få i sig någonting. Vad man stoppar i sig beror lite på vad man vill med kroppen så att säga. Men proteinrik mat är bra oavsett.
Kvarg är tex en riktigt bra produkt som innehåller mycket protein och lite kcal och går att använda på många olika sätt.

Jag brukar köra det till frukost och kvällsmål och sen protein-shakes till mellanmålen. Sen brukar jag stoppa i mig lite mer kcal till lunch middag då mitt mål inte är att gå ner i vikt.
Är målet att gå ner i vikt är det räkning av kcal som gäller för att hålla koll på att man går på ett underskott.

Lite basic sådär..
1967 • Mysinge
#7
15 april 2015 - 02:49
Gilla 
Dricker du ordentligt d i r e k t efter träningspasset, vilket det än är? Och inte bara rent vatten, för även om det är viktigt rinner det nästan rakt igenom en om man kört hårt. Saft - alltså BOB blandat med vatten :) - brukar funka och räcker bra, och är så hemskt mycket billigare än fåniga sportdrycker. Komplettera gärna med något salt, det behöver inte vara nåt avancerat. Ett tips är att salta på en tomat. :)
1972 • Kiruna
#8
15 april 2015 - 20:22 Redigerad 16 april 2015 - 06:33
Gilla 
När jag väljer bort spannmål och socker helt och äter mat lagad av rena råvaror - grönsaker, kött, fisk, nötter, lite rotfrukter, bär och frukt är ett av det mest märkbara att jag inte blir hungrig snabbt utan har full energi även när det är långt mellan måltiderna. Tänker inte på det som lchf, men i praktiken blir det åt det hållet då jag inte kör renlärig paleo utan njuter av god ost och gräddsåser också. Genom att du tränar crossfit kan du kanske kolla upp vad crossfitförespråkarna rekommenderar för kost, och börja där?
1992 • Arvika
#9
16 april 2015 - 08:05
Gilla 
Tack för alla tips. Fortsätt komma med bra tips - är ju säkert många fler som undrar :) Får höra med crossfit-gurun i boxen :)
Provade en stund (ca 2,5 vecka) med mer å LCHF hållet för något år sedan, men kände att jag mest blev trött och grinig - men kanske åt jag då för lite av det jag "fick" äta? Konstigt det där, men allt funkar ju inte för alla.
Jonas Persson
1974 • Katrineholm
#10
21 april 2015 - 23:08
Gilla 
Makrill i tomatsås är svårslaget som mellanmål! :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.