Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
If it´s important to you, you will find a way. If not, you`ll find an excuse.

Ny TRX-övning och mer snö

Gomorron allihop!

Egentligen borde jag inte bli förvånad men det blev jag ändå imorse när jag tittade ut genom fönstret och det såg exakt likadant ut som igår. Massor av snö hade kommit under natten och det snöade kraftigt fortfarande.. Lite bitter så bytte jag om och gav mig ut med lillen. Han var lika glad idag över all ny snö (bara för han har 4 fötter och tar sig fram som ingenting!!). Snön var tung att pulsa i idag.. Fick kämpa rejält för att hålla mitt vanliga tempo men ansträngningen blev 200 % högre också. På slutet av rundan så fastnade en  massa blötsnö under skorna och det blev som kockor. Jag fick stampa av dessa var och varannat steg för att inte riskera att trampa snett. :( Blev ändå vanliga rundan på 11,5 km och jag är nöjd att jag klarade av det under omständigheterna. :)

Igår gick jag till gymet med Peter och körde rygg, biceps och mage. Övningarna jag körde var:

Rygg
Breda latsdrag 6 set
Rodd i TRX 4 set
Kettlebellswing 4 set
Smala djupa latsdrag 4 set
Ryggresningar 4 set

Biceps
Bicepscurl i TRX 4 set
Curl med rak stång i cc 4 set

Mage
Mördarbänken 4 set (superset vanliga och sneda crunches)
Ny magövning i TRX 4 set

I denna övning krävdes det en del balans och bålstabiltet samtidigt som den tog rejält koncentrerat på magmusklerna. Jag har velat prova denna övning länge men inte riktigt vågat sticka in min stukade fot på detta sätt tidigare. Nu tog jag tjuren vid hornen och provade! :) Man börjar med att sätta in en fot i taget i banden under handtagen och sedan står man så på knä för att gå ut på händerna till man står i plankan (övre bilden). Därifrån drar man knäna så långt upp och fram mot armarna man kan. Därefter tillbaks till utgångsläget och upprepar sedan så många gånger man kan i varje set.

I eftermiddag så är det träningsvila och handling på schemat. Hoppas på fina plogade vägar på vägen hem idag. Igår var det helt ok när jag åkte hem men imorse så det lika dant ut som morgonen innan igen.. :( Hoppas ni får en fin fredag! :)

Kram C
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.