Tidningen Spring eller Runners World?

Tidningen Spring etablerades för något år sedan och marknadsfördes som den nya löpartidningen, och till skillnad från Runners World skulle Spring vara en tidning för de lite mer inbitna löparna, eller som jag har för mig att jag läste någonstans i anslutning till etableringen, ”En tidning för dem som vet vad de springer milen på”, fast detta är jag inte helt säker på.

Hur är det då? Nu har tidningen Spring funnits på marknaden ett tag, och uppfyller den förväntningarna? Blev Spring ett alternativ till Runners World för de lite mer inbitna löparna.

Själv tycker jag inte det. Till skillnad från Runners World och dess oerhört professionella framtoning så känns tidningen Spring ganska amatörmässig..........http://milen-sub40.blogspot.se/2015/03/tidningen-spring-eller-runners-world.html

11 kommentarer till inlägget

Magnus Sjöberg
1977 • Trelleborg
#1
23 mars 2015 - 15:52
Nja, håller inte riktigt med dig denna gången, Lennart. jag föredrar Spring alla dar i veckan. RW är nog mer genomarbetad och gjord med större resurser, så jag kan hålla med dig kring layout och redigering. Däremot tycker jag att bortom Springs "rörighet" så har den artiklar av ett mycket större värde för mig än vad RW har.
Lennart
1971 • Vallentuna
#2
23 mars 2015 - 16:40
Magnus - Vad bra att du tycker så, och att vi inte tycker lika. Det är så viktigt att vi tycker olika, men att vi ändå är vänner :-)!
Magnus Sjöberg
1977 • Trelleborg
#3
23 mars 2015 - 18:06
:-)
Mikael Fågelborg
1978 • Hässleholm
#4
23 mars 2015 - 19:33
Borde nog inte skriva och kommentera här eftersom jag är väldigt partisk och därmed inte kan hålla mig objektiv, men jag kan inte låta bli. ;-) Magasin Spring inspirerar mig mer än av RW gör, många av tipsen i RW är alldeles för basic, jag vill läsa om hur eliten tränar och låta mig inspireras av det och i detta hänseende är spring en betydligt bättre tidning. Jag har lite svårt för den grabbiga jargongen som ibland råder på RW:s hemsida och i tidningen. Här känns spring mer jordnära.
Lennart
1971 • Vallentuna
#5
23 mars 2015 - 20:11
Mikael - Klart att du ska kommenterar. Det är jätteviktigt att dina synpunkter kommer fram.

När jag ser din och Magnus kommentar ovan funderar jag på om man kanske måste gå in med rätt förväntningar, och att man kanske måste ge tidningen lite tid så lär man sig att uppskatta den mer. Om vi tar hemsidan till exempel så kanske den inte upplevs ostrukturerad när man väl har vant sig, och då kanske det fungerar bra.

Tjuvkikade lite på din träningsdagbok också, och såg dina tider och din satsning, och jag vill önska dig ett stort Lycka till!
Magnus Sjöberg
1977 • Trelleborg
#6
23 mars 2015 - 20:26
Lennart, du har helt rätt kring hemsidan. Det är nog ett arv från löpning för alla som jag alltid upplevt som rörig. Särskilt bloggarna känns svåra att följa på ett vettigt sätt. Deras podcast har grymma gäster men en riktig journalist bakom micken hade nog höjt nivån flera klasser. Överlag tycker jag att de podcasts om löpning jag lyssnat på varit väldigt basic, lite amatörradio, typ.
Mikael Fågelborg
1978 • Hässleholm
#7
24 mars 2015 - 06:02
Ja jag håller med om att hemsidan är lite rörig att navigera på, det kan helt klart bli bättre. Poddarna har jag inte lyssnat på ska se om jag hinner göra det under veckan.

Tack för lyckönskningen Lennart! :-)
1968 • Malmö
#8
24 mars 2015 - 09:30
Jag kan till viss del hålla med om kritiken mot Spring, både tidningen och hemsidan. Håller också med om att RW känns mer påkostad och genomarbetad, även här både tidning och hemsida.

Men jag tycker Spring är gjord med mer hjärta och kärlek och det slår klass och glass alla dar i veckan, i alla fall i min bok.
1971 • Nykvarn
#9
24 mars 2015 - 10:29
Jag håller med flera tidigare kommentatorer. Jag känner att Spring riktar sig till mig mycket mer än vad Runners World gör. Det är länge sedan jag prenumererade på RW nu, jag slutade när jag kände att material återkom och att det var alltför mycket fokus på att komma igång med löpning. Det är inte lätt att täcka in alla målgrupper.

Spring tycker jag riktar sig mera till en smalare målgrupp, till oss som kommit en bit på väg och har lite mer uttalade ambitioner än att bara komma/hålla igång. Det första numret av tidningen var inte bra alls lay-out-mässigt men det har redan blivit mycket bättre. Hemsidan är som Magnus m fl redan påpekat innehållsrik men också rörig.

Jag tecknade en provprenumeration men upptäcker, precis som jag upptäckte med RW innan jag slutade att jag inte längre kastar mig över tidningen med samma iver som när jag var färskare inom löpning. Just nu känner jag mig faktiskt lite trött på att "leva löpning" i så stor utsträckning och läsa om löpning i tidningar och i alla mina sociala medier så jag kommer inte förlänga min prenumeration utan kanske köpa något lösnummer framöver om det är något speciellt som intresserar mig...
Lennart
1971 • Vallentuna
#10
24 mars 2015 - 21:40
Mikael - :-)!

HF Löfgren - Det där med "hjärta" är nog inte bara en känsla. Det är nog så också :-)!

Staffan - Förstår att du känner dig trött på att "leva löpning". Själv lever jag inte med samma fokus på löpning som tidigare. Det kanske kommer igen, vi får se :-).
1984 • Stockholm
#11
26 mars 2015 - 08:44
Bytte RW till spring när spring kom och tycker generellt sett att jag har större utbyte av Spring. Men jag tycker mig ändå sakna lättsamheten i RW ibland. Jag är ofta inte lika sugen på att öppna Spring som jag var med RW. När jag väl läser har jag större utbyte av spring men den är lite som en torr men intressant dokumentär på tv. Inget som drar när jag är trött direkt, även om jag inte ångrar mig när jag väl läser. Tror att jag i längden kommer tröttna lite på Spring eftersom innehållet är så likartat rakt igenom.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.