Vanligtvis så positiv

I vanliga fall är jag en positiv människa, tror att det mesta går bra (ibland extremt naiv men ändå), och ser saker från den ljusa sidan. Ibland - sällan - har jag dagar när allt bara går åt skogen och irriterar mig. Idag är en sådan dag...

Börjar bra - vaknar kl 6, något för högt blodsocker (grymt störande), tar insulin och ska äta frukost. Då fungerar inte inloggningen för att få morgontidningen i iPaden - jag som inte tycker att en frukost hemma är en frukost utan att få läsa tidningen! Efter att ha provat diverse olika habrovinklar lyckas jag äntligen få tag på den, men då är frukosten uppäten. Nåja. Läser tidningen i alla fall.

Sen ska det bli cykeltur eftersom foten ställer till det (däremot, den känns faktist bättre och bättre!). Ger mig iväg, inga konstigheter. Bara det att jag uppenbarligen överkompenserade med insulinet, så redan efter någon halvtimme varnar mätaren för att blodsockret sjunker snabbt (är då på 7 mmol/l). Knaprar några druvsockertabletter och fortsätter. Bs fortsätter att sjunka. Ungefär 45 min in i cykelturen bestämmer jag mig för att vända, vill inte ligga och krampa någonstans på en cykelväg... Äter lite mer druvsocker, bs balanserar på runt 4 mmol/l.

Kommer hem efter i alla fall en 1,5 h cykelrunda istället för 2 (sånt retar mig alltid), duschar, vill helst sätta mig i solen - men nej, då går den i moln, och i skuggan är det faktiskt kyligt. Tar på mig en tröja och trotsar vädret. Då sätter grannungarna igång. Ja, jag vet. Jag har inga egna barn, och retar mig ibland på andras. Särskilt på vissa... Det här exemplaret har en förmåga att låta, hela tiden. Är det inte glädjeskrik så är det vrålade instruktioner till de han leker med - kontinuerligt - eller gallskrik för att han gjort sig illa. Barnet i fråga har en förmåga att göra sig illa flera gånger per dag, dock, som tur är (jag är faktiskt inte ond), aldrig allvarligt.

Det är det inte ens lunch än. Bävar lite inför vad dagen kan bjuda på mer... 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.