Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
Viktor Johansson PT

Göteborgsvarvet - Nyt rekord trots bajamajabesök

Efter förra årets uppehåll så blev det comeback på göteborgs gator. Och i år var det mer tävlingsfokus.Tidigare har jag njutit mer av folkfesten, tjötat med folk och gjort vågen med publiken. Men i år var det tävling och mer fokus på klocka och tid. Planen var att gå ut relativt hårt och försöka hålla ett snitttempo på 4:20-4:30 min/km så länge som möjligt. Målsättningen var att springa in på en tid närmare 1:30 än 1:40.

Uppladdningen började redan dagarna innan. Rättare sagt med 1dl rödbeta från Vidasal varje dag i 7 dagar. På tävlingsdagen blev det dryck från Umara, 1skopa sport + 2 skopor intend i 750 ml vatten. Detta är en uppladdning jag har kört både inför träning och tävling, en uppladdning som också har gett givande resultat. Senaste tävlingarna var Laxaloppet och Åkulla Skimaraton.

Startskottet gick och vi i femte startgrupp lämnade startrakan med hejande åskådare vid vår sida. Asså vilken jäkla folkfest nu blir det vågen…Nej, det var fokus direkt från start. Första 5km sprang jag på 22:33, men känslan var att det gick betydligt långsammare. Tung och gasig i magen, gjorde att löpningen kändes långsam. Efter Älvsborgsbron, nere på Eriksberssidan började jag fundera på bajamaja. Eller det var til och med så att jag började springa och titta efter bajamajor. Någonstans måste det ju finnas. Vid 9km dök Maja upp och jag sprang in direkt. Jag var inte nödig, men det var någonting som störde i magen. Det blev i alla fall en lättnad. Det var liksom en fis som hade hamnat på tvären som ville ut, men som jag heller inte hade vågat släppa ut med hänsyn till andra löpare och åskådare (bajsmannen finns ju redan i Varvet sammanhang, så jag behöver ju inte uppfinna hjulet). Jag satt där, kollade på klockan och hörde alla springa förbi…Faan!

Ut med lätta ben och tempot ökades markant, nu skulle jag ikapp. Milen passerades på tiden 45:35, jag hade tappat en minut från föra mellantiden och det hade jag full koll på. Nu var fisen väck och jag kunde genast få med mig en bättre känsla i löpningen. Götaälvsbron, Nordstan och15km passerades på 1:07, vilket också var en ökning på 50s sen förra 5km mellantiden. Nu är det bara in i kaklet som gäller.

 

image

Avenyn/Götaplatsen och återigen, vilken jäkla folkfest. Och nu kunde jag heller inte hålla mig, jag aplåderade och gjorde några high five och bjöd på flera ordentliga leende till publiken. Det är så här jag samlar krafter till de sista 5km. Jag hade krafter kvar så jag ökade för en långspurt. Upp över bron, in i slottskogen och nu bara 1km kvar. Bajamajan var nu ett minne blott, nu var det bara att köra. In på slottskogsvallen och nu bara det sista 100 meterna kvar. Mååål på tiden 1:34:55

image
image
 

Nästa år ska det gå fortare, var så säkra!!

http://vasacoachen.nu/

https://www.facebook.com/Vasacoach/

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.