Lugn träning följt av vila

Jag har sedan en tid tillbaka varit mycket trött i ländryggen, trott det varit träningsvärk men börjar inse att det troligen är någon form av överansträngning.. Längst ner i ryggslutet och i rumpan tar det emot vid alla böjningar och i princip hur jag än sitter ner eller måste resa mig upp. Inte alls roligt...

Igår tog jag därför ett pass i lugnets tecken. Gick och joggade sakta på löpbandet och det kändes bra för ryggen. Men lika trött nu i efterhand. Idag har jag vilat och nu är liniment min bästa vän, hoppas det fungerar!! Vilodag idag och sedan får kommande dagars dagsform avgöra Styrketräning är nog att utesluta just nu, i alla fall för ben, bål och rygg där ländryggen alltid får en del i övingarna. Armar däremot kan tränas lite lugnt. I övrigt tänkte jag att rörelse i form av just gång och lätt jobb får vara det som blir av om de trötta musklerna orkar med. 

Jag är van vid träningsvärks om tar emot men inte detta och när jag nu väl kommit in i ett så skönt flow i träningen så är det så klart extra tråkigt. Men inget att göra åt, bara lyssna på kroppen och vid sidan av träningen sköta kosten rätt - då går det an fint ändå!

 

Någon där ute som har fått liknande ont och har tips?

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.