Funderingar kring framtiden och kring mål

Just nu är jag väldigt nära min målvikt. Jag har bara något kilo kvar att gå ner sen är jag ”färdig”. Färdig blir jag väl aldrig egentligen men jag kan skifta fokus lite. Mitt egentliga mål detta år(som lärare börjar mina år i augusti och slutar i juni) är att nå min målvikt. Det här med löpningen dök upp i oktober lite hux flux. Sen kom idén om Varvet. Det nya målet tog över helt och jag tappade fokus på mitt egentliga mål. Sen går de lite hand i hand men jag ska nog bara ha ett mål i taget för att få bäst resultat. Nu är jag nästa mer fokuserad på viktnedgången än på löpningen. Jag har gjort ett program för hur jag ska springa fram till varvet så jag behöver liksom inte tänka på det så mycket. Nu vill jag bara bli färdig med vikten!

Därför känns det lite pirrigt nu när jag är så nära att nå mitt första mål. På samma sätt som jag kommer vara pirrig inför Varvet. Kan inte fatta att jag faktiskt (nästan) gjort det, gått ner 30 kg! Det är helt galet.

NU när jag snart nått ett mål så tänker jag på nästa. Eftersom jag lyssnar på Träningspodden så har jag förstått vikten av att bara ha ett eller två mål i taget samt att dessa gå att förena. Till exempel är det svårt att bygga muskler och gå ner i vikt samtidigt. Löpning och viktnedgång är lite annorlunda så det funkar, typ.

Obs, jag har inte påbörjat mitt nya mål men det nya målet med träningen ska vara att bli mer rörlig. Jag vill börja yoga! Just nu är jag väldigt stel och att jag är gammal reumatiker hjälper inte. Min storasyster yogar så jag tänkte fråga ut henne vilken typ jag bör satsa på. Sen kommer jag fortsätta styrketräna och springa så klart men fokus kommer ligga på rörlighet. Nu styrketränar jag för att förbättra löpningen. Sen finns det en miljard andra grejer jag skulle vilja göra också. Lära mig crawla, cykla (då menar jag inte får grunden utan så där jättelångt som min bror cyklar), klättra, springa maraton, åka skidor mm.

Jag kommer också ha nytt mål angående kosten. Märk väl, inte viktmål utan kostmål. Mitt mål med vad jag stoppar i mig kommer ligga i att fortsätta äta lite som jag gör nu men att byta ut en måltidsersättning till ett vanligt mål mat. Älskar verkligen min frukostrutin. Den vill jag fortsätta med för alltid. Tänker att om jag håller mig till detta så kommer jag kunna hålla min vikt stabil vilket är det jag vill.

Massor med funderingar och tankar kring framtiden och hur jag ska hålla ihop allt nu men det känns som att jag har bättre förutsättningar nu än tidigare.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.