Sveriges geografiska mittpunkt.

Ett söndagsäventyr under en härlig Påskdags-eftermiddag, med delar av familjen – Åh vad jag gillar sådant ?

Sveriges geografiska mittpunkt, även kallad Flataklocken. En plats här på jorden som jag aldrig någonsin besökt, förrän i söndags. Ett stenkast från Sundsvall, där jag bor, finner du denna fantastiska plats som ligger benäget uppe på ett berg, 465 meter över havet. Milslånga vyer och en stilla oas som faktiskt många har som turistmål när dom har vägarna förbi. Under de varmare månaderna kan du avnjuta en fika där uppe också, på caféet eller kanske din medhavda matsäck om så hellre önskas.

Flataklockan

Image-1 (2)_Fotor

Söndagsäventyr, eller äventyr i största allmänhet tycker jag inte behöver vara mer än såhär – det viktiga är att istället kunna få samla fina minnen och uppleva saker, tillsammans med människor en tycker väldigt mycket om. Precis som i söndags.

Image (2)Image (1)_Fotor

Utsikten som sträckte sig milslångt var enastående vacker – jag hade kunnat stå där länge, bara tittat och beundra vår fantastiska natur. Det som dock inte syns på bilderna är att det var svinkallt, sådär rått att det gick rakt in i märgen. Så det vi gjorde var att njuta snabbt, fånga fina minnen på bild och sedan snabbt in i bilen igen. Brrr…

Nästa gång vill jag ha plusgrader och matsäck med mig.

Image-1 (1)_Fotor

Inlägget Sveriges geografiska mittpunkt. dök först upp på Isikost.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.