Scoutat läget

Jag kan ju knappast springa runt runt i byn som en förvirrad mentalpatient på rymmen så jag behövde en runda som var längre än de 6km som det blir om man springer runt Stockaryd. Närmaste samhälle är Sävsjö, nästa stopp på krösatågets linje så dit åkte vi. Bing hade nämligen hittat en rutt som inte går via asfaltsvägen hem. 

Vagnen rullar så lätt att det inte beror på den om det går sakta.

Det mesta av vägen är grusväg, fantastiskt fina omgivningar till och med idag. Lite snålblåst i början, lätt nederbörd och ingen sol. Vi höll oss varma ändå, och Grynet somnade så småningom i vagnen under sin filt. Sen sov hon som en sten, man kunde ju tro att vi lagt valium i vällingen, men hon gillar verkligen att sova i vagnen. Det är nog enda anledningen faktiskt.

Hon trynade på trots att det blev lite guppigt bitvis, en del av vägen går via en skogsstig och den var ju inte snöröjd. Men vagnen kom fram ändå, med lite armkraft. Ingenting vi inte klarade av.

Tänk till våren, när det är snöfritt och lite mer lättsprunget. Då kommer det här bli en perfekt runda! Åka till Sävsjö med tåget tar inte många minuter och sedan är det bara att jogga hem. Plättlätt!

Jag har redan börjat spana på om det går att springa från andra orter längs krösatågets sträckning...

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.