Racefox run review

Vad skulle jag med det här till? Varför läste jag inte det finstilta om 3 månaders bindningstid?

 

 

Det negativa:

 

 

Träningsprogrammen. Man kan välja max 4 pass i veckan. Man kan inte välja en måltid på någon annan distans än 5k och 10k. Programmet den kluddade ihop kändes väl inte så himla spännande.

 

Den tecknade räven. Direkt efter första riktiga träningspasset fick man sorts indikation på hur bra teknik respektive fysik var. Det dök även upp en tecknad räv som baserat på detta passet dissar ens chanser att nå målet och föreslår att man väljer något lite lättare. En typisk skitfunktion som uppmuntrar folk att köra varje pass som en liten tävling. 

 

Att mobilen är med. Jag hade glömt hur otroligt skönt det är att bara ha en pulsklocka och sätta igång. Väldigt besvärligt att behöva fippla med mobilen varje gång man startar. Kör man träningsprogrammen blir det ännu värre eftersom uppvärmning och nedjogg låg separat så man behövde ta fram mobilen flera gånger och fippla ännu mer. 

 

Instabilitet: Idag när jag skulle starta och köra mitt första riktiga pass med appen utan vare sig barnvagn eller spår med gyttjebad och få ett vettigt värde på löpdynamikparametrarna startade den inte alls. Den började räkna ner när jag tryckte start men måste slutat för efteråt var inget registrerat.

 

 

Det positiva: 

 

Kanske kan jag använda remmen som pulsdosan sitter på till min garmindosa och få fräschare lukt.

 

Var det allt positivt? Det finns kanske lite mer. Jag kommer köra ett par pass till och titta på alla parametrar. Köra lite på passen som innehåller löpskolningsövningar och frekvensövningar. 

 

Har man inte pulsklocka och alternativet är typ runkeeper så kan jag se ett visst värde i att ha en sån här pryl men på sikt blir det ju billigare med klocka.

 

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.