Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
RunTobyRun!

Skåneleden x 2

Verkeån (SL4, etapp 7)

Inleder den nya månaden med två pass längs Skåneleden – först i går utanför Christinehof, där K och jag vandrade 7.5 vackra kilometer längs med Verkeån som jag i dag följde upp med en skogstur om 13.8 km mellan Genarp och Malmö Airport.

Mitt pojekt på Skåneleden började förra våren och målsättningen är fortfarande att ta en etapp här och en där, inte nödvändigtvis i ordning och inte nödvändigtvis samma längd på etapperna som på Skåneledens karta. Ibland blir det lite längre, ibland lite kortare och ofta är det logistiken som styr. Lockbetet är att få mer variation i min löpning och upptäcka nya saker längs vägen!

Terrängen runt Alunbruket och Verkeån känner jag rätt väl vid det här laget efter tre vändor på Österlen Spring Trail, ett av mina favoritlopp som jag verkligen kan rekommendera. Hela gårdagens vandring ingår i ekotrailen (21.9 km) och ungefär hälften – på den norra sidan av Verkeån – är en del av Skåneledens speciella Österlenled, SL4. Belöningen väntade efteråt med god macka och fika på Alunbrukets kaffestuga. Terrängen är stundtals kuperad men genom att välja just det här varvet slapp vi de värsta monsterbackarna längre bort på ÖST-banan.

Risens naturreservat (SL2, Etapp 15)

I dag fortsatte jag med ytterligare en bit av Skåneleden, den tolfte i ordningen. Denna gång blev det påden nord-sydliga SL2 för att fylla ett ”hål” på sträckan. Genom dagens etapp på 13.8 km mellan Genarp och Malmö Airport, varav 10.8 var "ny" led, har jag nu betat av hela sträckan från Trelleborg till Torna Hällestad, drygt 10 mil.

Dagen började lite stressigt eftersom jag hade planerat att åka tåg till Malmö och sedan regionbuss till Genarp. Men dagen till ära var det strul i tågtrafiken mellan Malmö och Lund, så vartannat tåg ut till oss var inställt. Insåg detta med tio minuters marginal till det tåg som faktiskt skulle gå, så jag kastade i min frukosten, hoppade på tåget och fick sedan vänta en timme på Malmö C på den där bussen… Segt. På Sturup, däremot, klaffade det bättre eftersom jag och min beställda ”skjuts” dök upp samtidigt i böjen bakom långtidsparkeringen.

Nästa planerade sträcka på leden blir den mellan Ystad och Löderup, vilket inte bara innebär ett antal kilometer på Skåneleden utan även att jag fortsätter min Sydkusten ”fuskultra” som för några somrar sedan tog mig från Falsterbo till Ystad.

Fler bilder från mina 12 etapper (hittills) på Skåneleden hittar du HÄR

RunTobyRun!


Slagghögen vid det gamla Alunbruket är en "populär" pulshöjare på Österlen Spring Trail - lika jobbig uppför som nerför. Vi hoppade dock över eländet...  (SL4, etapp 7)

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.