Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 8530 visningar

En första diagnos och råd vid ont bakom knä?

Linda
1973 • Malmö
#1
23 juni 2010 - 14:22
Gilla 
Sprang Broloppet, vilket gjorde mig "halt o lytt" ett antal dagar av överansträngning på alltför otränad kropp för sådant lopp, som off-topic blev jag även väldigt förkyld, och då jag kände mig frisk igår och kunde gå "normalt" igen trots aningen ont bakom mitt högra knä gav jag mig glatt och längtansfullt ut på en liten runda för att känna efter.
Drog på knäskyddet för att ge extra värme. Gjorde ont under rundan men smärtan var dock uthärdlig. Fast idag kan jag knappt stödja på mitt högra ben för jag har så ont bakom knäet.
Min undran är då om det är överansträngning eller jag rent av kanske skadat något?
Trycker jag bakom knäet gör det gruvligt ont och smärtan följer som en sena både upp till "lårfästet" som ner till "vadfästet" (kan inte medicinskt korrekta termerna) men värsta smärtan är mitt in på sena/muskel? i "hålet" bakom knäet.
Jag är sådan som vill tro att smärta tränar man bort :-))) men vill inte förvärra eller ge långvariga men så nu sitter jag i förhoppning till expertis härinne om ni kan ge råd om det är vila som gäller eller alternativ träning? stretching?
Vill ju helst ut o springa då allt annat känns sådär lagom trist men det viktigaste är att jag bara inte är helt still.
1978 • Gävle
#2
23 juni 2010 - 15:05
Gilla 
Är det samma problem som du har skrivit i din löpardagbok (d v s "Chondromalacia Patella")? Eller är det på ett annat ställe? Låter som du menar i knävecket nånstans.
Linda
1973 • Malmö
#3
23 juni 2010 - 15:35
Gilla 
Nej, det är inte alls samma. ""Chondromalacia Patella" är uppluckring av ledbrosket (låter som grus i knäna) och gav mig mer ont i knäna framtill och vid minisken och gör mer ont i leder än någon muskel (nu har jag tränat så pass att jag inte känt av det utan musklerna i låret tagit den belastningen istället)

Smärtan nu känns som i en muskel/sena bakom knäet - i knävecket. Stod och testade lite här på jobb och står jag och knäböjer gör det inte ont men tar jag ett steg framåt och "skjuter ifrån" (som vid gång/löpning) gör det väldigt ont. Samma om jag sträcker benet helt och flexar bakåt med foten. Känns dessutom något svullet bakom knäet.
Johan Bäck
1971 • Örebro
#4
23 juni 2010 - 18:04 Redigerad 23 juni 2010 - 18:05
Gilla 
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.