Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 5798 visningar

Ont i ljumske vid löpning och situps

Mikael Petterson
1969 • Vallentuna
#1
19 maj 2011 - 14:03
Gilla 
Det hela började med ett ryggskott. Normalt så springer jag ca 3 ggr i veckan ( långpass/intervall/lungt tempo). Under denna tid kunde jag inte springa.

Jag gick 4 ggr till Kiropraktor och ryggskottet blev bättre. Jag började att springa men fick ont i ljumskarna på båda sidor.

Jag har inte ont när jag går. Det hugger när jag springer och känns stelt.
Ligger jag på rygg och gör situps så känns det i ljumsken. Hostar man så känns det i ljumsken.

Jag har ätit inflammationsdämpande i 4 dagar men det känns precis samma när jag börjar springa.

Är det någon som haft samma bekymmer och blivit av med dem skulle jag vara tacksam för dina tips Smiley

mvh

//mikael
Kajsa B
1987 • Göteborg
#2
19 maj 2011 - 15:35 Redigerad 19 maj 2011 - 15:55
Gilla 
situps vet jag inte hur det påverkade, men annars låter det som när jag hade en ordentlig överansträngning. inflammationsdämpande (använde kräm) hjälpte för stunden, men det var nog mest för det smärtstillande i det.
jag kom tillbaka genom extremt långsamma pass och till en början även extremt korta. och gott om vila mellan passen. cyklade även mycket som transport, kändes snällare än att gå, så länge jag inte cyklade på max och tog det ordentligt lungt i uppförsbackarna. inbillar mig att det hjälpt för snabbare läkning att de fick hål igång ändå.
när jag väl ökade försiktigt lärde jag mig ganska snabt vad jag klarade av och inte. förnuft och hellre för lungt än för hårt kom jag ur det med.

hoppas du får ordning på det snart!

TILLÄGG i efterhand: När det var som värst (kunde knappt gå) var jag i kontakt med sjukvårdsupplysningen och pratade igenom det hela för att se om det verkade vara en idrottskada eller inte. fick även med det rekomenderat att om det inte blev bättre på si och så lång tid skulle jag söka vård, samt var jag kunde vända mig för att få hjälp snabbast. Kan varmt rekomendera den där fantastiska tjänst vi erbjuds.
1967 • Umeå
#3
19 maj 2011 - 15:39
Gilla 
Lite svårt säga, ska nog låta dig undersökas av duktig dr.
Mikael Petterson
1969 • Vallentuna
#4
20 maj 2011 - 14:16
Gilla 
Tack för svaren. Jag har varit hos Naprapat. Han kunde se och känna att höftböjaren var kort. Hade också en låsning i höften. Gissa om det släppte efter att han manipulert. Det var som att vrida på kranen och allt blod började strömma till...

mvh

//mikael
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.