Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 4168 visningar

Inte igen, vill bara gnälla lite förlåt.

Mia Emilsson
1966 • Trollhättan
#1
12 januari 2012 - 18:58
Gilla 
Just nu är det inte alls kul att ”springa”. Efter flera muskelbristningar i vaderna (på ett år) så fick jag tag på en idrotts specialist som hjälpte mig. Fick styrketräningsövningar och spring förbud. Kört lite på cykel och crosstrainern. Men jag har märkt hela hösten att det har bara har gått sämre. När jag cyklat eller kört crosstrainern har jag inte orkat lika mycket. I mitt undermedvetna viste jag vad det var men vägrade acceptera. Sedan fick jag grönt ljus att ”springa” samma vecka som jag skulle till lungdr. Besök hos dr. jaha då var det dags igen. Då fick jag reda på det jag misstänkte att min sjukdom försämrats (skov) tar ännu sämre upp syre under skoven. Efter rask gång a 50m sjunk saturationen. Efter extra medicinering kan jag gå på plan mark utan problem. Trappor nja tre trappor upp då undrade kollegerna vad jag håll på med försökte ta livet av mig. ”Du låter ju som en ångvält”. Har på det fått en lite förkylning men nu är den borta. Det känns som man börjar på minus varenda gång. Upp i vikt p.g.a. medicinerna och orkar ingenting. Som det är nu orkar jag ”springa” 500m om jag pressar mig bläääääää. Men skam den som ger sig. Jag skall ta mig runt GV vist inte PB som jag hoppats men runt skall jag så dä så.
Johnny Hendeby
1978 • Falköping
#2
12 januari 2012 - 19:01
Gilla 
Ush då låter inget vidare...

Bara att bilta ihop och försöka tänka possetivt att du hinner träna senare... Säga till nära och kära att stötta dig så mkt det går....

Hoppas det löser sig för dig, Så ses vi på varvet ;)
Kajsa B
1987 • Göteborg
#3
12 januari 2012 - 20:08 Redigerad 12 januari 2012 - 20:09
Gilla 
Lider med dig, men det är väldigt inspirerande att läsa om din målmedvetenhet!

Är själv mitt i rehab efter en trafikolycka, två månader sedan den var nu. ena benet i knät gick rätt ordentligt sönder, och foten fick en spricka (på ett dumt ställe). otippat nog gör knät fina framsteg, medan foten ställer till allt ordentligt. att kunna göra en tåhävning på ett ben är nu mitt största träningsmål. idag kunde jag i alla fall få lite luft mellan hälen och golvet, säkert flera millimeter!

så kan du motivera dig till den där riktigt basic träningen, så kan förhoppningsvis jag det med :)
Mia Emilsson
1966 • Trollhättan
#4
13 januari 2012 - 05:57
Gilla 
@Johnny jag har turen att vara gift med en underbar man som stöttar mig till >110%.

@Kajsa Lycka till med tåhävningen på ett ben.
Kajsa B
1987 • Göteborg
#5
13 januari 2012 - 15:59
Gilla 
Lycka till själv! Och bit ihop när ytterligare svackor kommer, som Boye sa "nog finns det mål och mening i vår färd, men det är vägen som är mödan värd". För att påminna sig om meningen med allt slit. Ditt mål med varvet är väl ändå främst en tråd att dra genom tillvaron för att hålla ihop träningen. Jag hejar i alla fall på dig, och glöm inte njuta även av de små framstegen!
Mia Emilsson
1966 • Trollhättan
#6
13 januari 2012 - 17:50
Gilla 
@Kajsa Tusen tack för de peppande orden. Idag blev första passet på vårt nya löpband vist med 0 graders lutning men det blev m i benen. Så där kommer jag köra.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.