Löpning Kom igång 6 inlägg 4221 visningar

Börja träna

Pontus Johansson
1994 • Överum
#1
17 mars 2013 - 01:27
Gilla 
Hallå!
Jag är en kille på 18 år som har varit mycket aktiv inom sport.
Under tiden 7-16 år har jag spelat badminton, fotboll och innebandy. Men när jag var ca 14 år så har det blivit att jag suttit mer vid datorn och spelat mindre och mindre fotboll och innebandy, jag lade av med innebandyn något år senare och började skippa fotbollsträningar pga denna h****tes datorn.. jag blev mer och mer osocial och på sommrarna satt jag nästan bara vid datorn.
Jag har även lagt på mig ganska mycket i vikt ( vilket även sänkt mitt självförtroende) som jag skulle bli av med så jag slipper skämmas vid badplatserna..

Jag har fortfarande stort intresse på fotbollen och min plan är att jag ska springa lite nu i vår så att jag kan vara med i 2014 års säsongen och spela lite fotboll igen :)
Nu vill jag ha lite tips på hur jag ska börja och om det finns några övningar jag kan göra i samband med att jag springer.
Tacksam för svar! :)
2009 • Klippan
#2
17 mars 2013 - 01:33
Gilla 
1976 • Mullsjö
#3
17 mars 2013 - 10:01
Gilla 
Hej!
Ta det nätt bara. Du kommer antagligen snabbt att märka att formen inte är den samma. Börja med något eller ett par kortare pass i veckan. Gång är absolut inte fel i början för att vänja leder och muskelfästen.
Nu säger du inte mycket i din tråd om maten men försök också att tex bara dricka och äta sött ex på lördagen.
Det är ju inte det du äter mellan fredag och söndag som gör att du går upp i vikt utan med du äter mellan söndag och fredag ;-)

Lycka till!!
Acke5
1959 • Göteborg
#4
17 mars 2013 - 11:59 Redigerad 17 mars 2013 - 13:41
Gilla 
Datorer och datorspel är ju väldigt roligt, tackar ibland min lyckliga stjärna att det inte fanns när jag var tonåring. Det var svårt nog att kombinera skolarbete med sex, drugs & r'n'r utan att dessutom bli sittandes framför datorn på nätterna.

Jag tror att vardagsmotionen är någonting som du skall vara uppmärksam på. Fundera på om du kan cykla och gå i större omfattning än vad du gör idag. Välj alltid trapporna även om det finns hiss osv. Det ger en bas och är ett viktigt komplement till din löpning. Det handlar också om en attityd till fysisk aktivitet som kan vara nog så viktig för att du skall kunna ha löpningen som ett livslångt glädjeämne.
1974 • Örebro
#5
18 mars 2013 - 11:16
Gilla 
Japp, så glad att jag gick ut gymnasiet innan 1994. Annars hade det bara blivit internetspel för hela slanten! Du är så pass ung att du borde kunna sätta igång ganska hårt efter att du fått upp flåset utan att skada dig.
Kaj Bouic
1979 • Farsta
#6
18 mars 2013 - 20:16
Gilla 
Pontus, försök komma igång och spring varannan dag. Även om du bara springer 30 minuter (hastigheten spelar ingen roll). Öka på successivt.

När du sprungit klart så stretchar du och gör armhävningar mellan varje stretchövning.

Ät ordentligt, men ALDRIG något efter middagen. Om du äter någorlunda sunt (håll ned på portionsstorlekarna och fettmängden) och håller uppe ovan träningsfrekvens så har du tappat 10 kg till juli.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.