Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 4776 visningar

Garmin 210 visar fel

Andrea Nygren
1976 • Ängelholm
#1
20 februari 2014 - 22:05
Gilla 
Har en Garmin 210 som jag haft sedan i höstas. Är nöjd med den och oftast funkar den som den ska. Ibland beter den sig dock konstigt, särskilt om jag har pulsbandet på mig. Som idag, den första km sprang jag enligt klockan på ca 8 minuter. Såg på klockan att det bara var tiden som tickade på till att börja med. Efter ca en halv km eller nåt så började de andra funktionerna (fart och längd) att sätta igång. Men då är det ju lite för sent kan jag känna. Jag har klockan för att öka min motivation och när den inte funkar som den ska så blir jag bara sur!

Sen när jag kollade på pulsen i datorn när jag kom hem så var den jättekonstig. pulsen var låg och med tanke på att jag hade ett högre tempo än jag brukar så borde ju pulsen vara högre också.

Vad kan vara fel? Det har blivit så här några ggr tidigare och bara när jag använder pulsbandet, annars funkar den bra (oftast funkar den m pulsbandet också, men jag drar mig för att använda det då det verkar strula).

Klockan lokaliserade pulsbandet direkt och även GPS-signalen också, vilket är konstigt eftersom jag bor i skogen och det brukar ta flera minuter även om jag lägger klockan utomhus och låter den söka innan jag ger mig ut. Men ngt blev ju fel. Är det ngn som ha en aning om vad jag ska göra? Har uppdaterat klockan ännu en gång nu ikväll och stängt av och satt på den.
Thomas Larsson
1969 • Tyresö
#2
20 februari 2014 - 23:19
Gilla 
Kan vara så att klockan visar att den har kontakt men att den inte ställt in sig rätt. Kolla om startpunkten på kartan överensstämmer med din verkliga startpunkt. Ett fåtal gånger har min hamnat ett par hundra meter fel vilket ger konstiga tider första biten. Efter nån minut är den ikapp och visar rätt från den punkten.

Pulsbandet har jag ingen erfarenhet av dock,

Med vänlig hälsning,
Thomas
Stefan Norgren
1978 • Huddinge
#3
21 februari 2014 - 07:30
Gilla 
Av erfarenhet nu när jag haft klocka i 7 pass så betyder inte att klockan har hittat satelliter att den är helt på rätt plats för start så nu väntar jag oftast 30 sekunder från det att tiduret kommer upp på displayen innan jag pinnar iväg.

Har inte heller testat pulsbandet till klockan ännu så där kan jag inte uttala mig..
Jörgen H
1968 • Trelleborg
#4
21 februari 2014 - 15:24
Gilla 
Jag har inte själv joggat med pulsbandet utan bara provat det där hemma.
Brukar hitta rätt fort och har uppdaterat 1 gång och det är ju bra att du har gjort det.
Kan vara en gång den bråkat.
Annars är jag nöjd.
A
1980 • Halmstad
#5
22 februari 2014 - 13:09
Gilla 
Har haft samma bekymmer. Ibland tar det en stund innan alla funktioner kickar igång och synkar. Blev så glad när jag körde en snabbrunda och persade på 5 km, tills jag insåg att klockan och tidtagningen inte hade kommit igång förrän ett par hundra meter in på rundan. Grrrr... :-)
Andrea Nygren
1976 • Ängelholm
#6
22 februari 2014 - 20:35
Gilla 
Precis så är det för mig också Anna. Det tar några hundra meter innan klockan startar. Men bara om jag använder pulsbandet. Det är jättestörigt. Man vill ju bara att det ska funka...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.