Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 3277 visningar

Problem med löpning, HJÄLP!!

#1
4 oktober 2015 - 20:30
1 Gilla 
Hej! Helt ny här så förlåt om jag postar på fel tråd eller nåt sånt.
Det är så att jag har nu under ungefär 1 år haft problem med löpning. Det är så att efter ungefär 1km i normal takt löpning så blir jag väldigt stel i vaderna och det värker också allra längst ner på vaderna på båda benen. Har ingen aning varför det blir så, har lagt ungefär en tusenlapp på mina skor så att tror inte det är det som gör det. Att gå upp för backar kan också göra att jag får känningar. Är inte överviktig eller så på något sätt och har idrottat i hela mitt liv. Så om det är någon här som har haft något liknande eller vet vad man kan göra för att få bort det hade jag varit oerhört tacksam!
Irene
1968 • Åstorp
#2
4 oktober 2015 - 20:51
1 Gilla 
Hur är vaderna till vardags? Man kan kolla längden på sina vadmuskler genom att sitta på huk. Vid denna ställning ska hälarna kunna vara kvar i golvet. Massage och stretch kan hjälpa strama och spända muskler.
#3
4 oktober 2015 - 20:58
1 Gilla 
Vad är det Stefan?
Irne: till vardags är det inga problem men ska kolla om jag har stela vader genom att göra det du skrev
1984 • Linköping
#4
4 oktober 2015 - 22:28
2 Gilla 
Jag fick liknande symtom när jag återupptog träningen efter en långvila för ett par år sedan.

Det visade sig vara så att mina vader blivit större, men inte mina oelastiska byxor (R90?). De snörde av blodet då musklerna spände sig, och hela vaderna värkte efter 1km. Släppte dock då jag stannade, men kom tillbaka då jag började springa igen. När jag kom på vad det var så blev jag superglad, samtidigt som jag kände mig otroligt korkad :)

Hoppas att det löser sig!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.