Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
Löpning Kost & energi 4 inlägg 13258 visningar

Ser detta bra ut för att minska midjemåttet?

#1
17 december 2017 - 21:36 (Redigerad 17 december 2017 - 21:38)
Gilla 
Hej. Jag är en kille på 26 år, väger 68-69 ungefär och är 176cm lång.
För ca 3-4 veckor sedan vägde jag runt 71, började sedan hålla koll på kalorierna på ett ungefär samt köra lite övningar med hantlar hemma tre dagar i veckan och välja att gå oftare än att ta bilen t.ex. Sedan har jag ett ganska aktivt jobb där jag står upp hela dagarna och lyfter en hel del både lättare och tyngre grejer.

Jag är väl i nuläget inte direkt ute efter att bygga muskler utan att försöka ha kvar så mycket muskler som möjligt och bli av med magen, där det mesta fettet verkar sitta på mig.

Tidigare gick jag i alla fall inte upp mycket i vikt och då såg min kost ut såhär:
Frukost på jobbet: två ostmackor, ibland ljust ibland något mörkare bröd.

Lunch/middag: vanlig mat som pasta/potatis/ris och t.ex köttfärssås, korvstroganoff, kyckling etc. Sallad broccoli och annat men kanske inte varje dag.

Kvällsmat: Ett gäng mackor eller knäckebröd med kaviar och/eller ost. Börjar kanske med tre och vissa kvällar när jag är extra sugen så blev det ett par till.

Helgerna oftast några öl med kompisarna och vanligtvis någon skräpmat som pizza.


Skillnaden jag gör nu är att äta en liten ostmacka till frukost och en frukt.

Lunchen är densamma.

På kvällen blir det t.ex gröt och ett kokt/stekt ägg Eller kanske några stekta laxfiléer och broccoli.
Eller det gamla vanliga med en macka/knäckebröd med ost och kaviar fast mindre och kanske med ett kokt ägg till. Mjölk blir det ett glas med oftast.

Jag räknar som sagt hur många kalorier jag får i mig, och enligt diverse sidor så ligger mitt dagliga kaloribehov på ca 2200-2300 och det minus 500 så försöker jag hålla mig runt 1700-1800.

Öl och snabbmat på helgen försöker jag dra ner på, och har det ändå blivit något så har jag fortfarande legat på ett underskott för veckan, om jag har räknat rätt. Jag väger inte allt utan kan höfta lite.
Dock så verkar det funka då vågen som minst har visat 67,9. Sen hur mycket av den minskningen som faktiskt är fett är nog svårt att säga. 3-4 veckor är ju inte så mycket.
Jag har räknat kalorier i tre veckor, och drog ner på maten lite innan det så det är därför jag inte kommer ihåg exakt hur länge jag har hållit på.

Jag köpte även whey proteinpulver och testade, tänkte att man kunde ta sig en portion de dagarna man har fått i sig lite för lite protein från maten.

Tycker ni detta låter som en bra idé? Några tips på ändringar och kanske något annat man borde äta till frukost osv?

Tack på förhand!
Anna Sundqvist
1974 • Luleå
#2
18 december 2017 - 10:27
Gilla 
Kul att det verkar funka! Du har ju fått bra resultat. Spontant tänker jag att det gäller att inte göra för stora ingrepp i sin kost så att det känns som om man gör för stora uppoffringar, då är det lätt att att man faller tillbaka i gamla hjulspår.
Jag tror att du skulle få en extra skjuts i resultatet om du la till ett par pass i veckan med lite tyngre styrketräning, några basövningar som knäböj, frivändningar, marklyft och sånt som tar hela kroppen i princip.
1988 • bandhagen
#3
25 december 2017 - 12:04
Gilla 
bulgur, råris, fullkornspasta, quinoa, mathavre m.m. långsamma kolhydrater samt lite mindre sås och mera grönt och så proteiner av alla slag. funkar bra för mig iaf. sen en hel del spring och styrka, då händer det grejer. jag har skippat skräpet totalt. istället njuter jag av typ en extra klick lingonsylt i havregröten på morgonen efter ett löppas på tom mage. Men olika trix funkar olika för alla :)
Jukka Sandin
1957 • Alingsås
#4
22 december 2019 - 17:57
Gilla 
Ät som vanligt + det som Bojan rekommenderar.
Kom ihåg att bränna fett på olika ställen på kroppen är svårt.
I regel försvinner fettet sist på magen på män och på höfter hos kvinnor.
För att bränna fett behövs fettförbränningsträning= LSD=LongSlowDistans. Du kan promenera, cykla jogga simma. Minimipris på promenad är 1,5 timmar, på cykel 3 timmar. Jogga eller skidåkning är effektivast förutsatt att tempot är lågt.

Vill du styrketräna bort fett på magen bör du köra lätta vikter men väldigt många REPS. och sets.
Tung styrketräning formar kroppen till mer muskler o det ser ut som man bränt fett??.
Fettceller innehåller dubbelt vattenmängden jämfört med muskelcell o då är fettet "uppblåst". Fettceller överlever länge utan vatten o då är den platt,man ser smal ut.
Att bränna fett kräver 3ggr mer syre=förenklat 3ggr större lungor o de kan inte styrketräna på gym??
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.