Längdskidor Övrigt 4 inlägg 3466 visningar

Legkov åter OS-guldmedaljör

1965 • Sala
#1
1 februari 2018 - 16:37
Gilla 
Idag meddelade idrottens skiljedomstol CAS att man i ett överklagningsbeslut frikänner Alexander Legkov och 27 andra ryska vinterolympier från de brott mot antidopningsregler som IOK fann dem skyldiga till. Elva andra ryska idrottare får sina straff mildrade och samtliga 39 är inte längre avstängda från OS på livstid. Detta är ingenting mindre än en stor skam för IOK som bedrev något slags häxjakt på Ryssland och ryska idrottare, men som nu alltså egentligen tillrättavisats av CAS. För alla som läst och verkligen förstått den undersökning, McLaren-rapporten, som låg till grund för IOK:s beslut är det mycket anmärkningsvärt hur IOK kom fram till sina fällande domar. Detta borde nu t.ex. SVT:s sportjournalister gräva i. Handlade det om inkompetens eller korruption inom IOK?
Walker67
1947 • Växjö
#2
1 februari 2018 - 20:56
Gilla 
Jag tycker det känns bra att man inte kan stänga av idrottare utan bevis vare sig man är från Ryssland eller något annat land. Det viktiga är inte om de får tävla i OS eller inte utan att ett positivt dopingprov måste ligga till grund för avstängning. I såna fall tycker jag livstids avstängning är det enda rätta.
Att det skett oegentligheter vid OS i Sotchi är ju ganska klart och jag har ställt mig frågan hur detta varit möjligt Efter att ha sett Uppdrag granskning och deras beskrivning av IOK med misstänkt korrumption inblandad i organisationen kan man ana att pengar kan få vissa personer att både blunda och bli döva.
Jag anser att hela ryska olympiska kommitten och alla som på något sätt varit inblandad i verksamhet kring doping skall stängas av från OS och att Ryssland börjar om från noll med nytt folk i ledande positioner.
Sen borde det kanske också städas upp lite i IOK också, då deras agerande inte varit imponerande.
Sen kan jag inte undgå att tänka att den där Rodentjev kanske är den största boven i dopinghärvan i Ryssland och genom att bli visselblåsare försökt att klara sig undan ett straff. Undrar vad som var orsaken till att Leghov och Vilechanin var sparkade från ryska landslaget - kanske vägrade de att dopa sig ????
1965 • Sala
#3
1 februari 2018 - 22:16
Gilla 
Walker67: "Det viktiga är inte om de får tävla i OS eller inte utan att ett positivt dopingprov måste ligga till grund för avstängning."

Det måste inte det, då det är ett brott mot reglerna att manipulera med proverna, men inte ens för det fanns det någon hållbar bevisning i de flesta fall.
Jan Nilsson
1967 • Boden
#4
2 februari 2018 - 12:26
Gilla 
Walker67: När var Legkov och Vylegzhanin uteslutna från laget, det har jag missat.
Däremot så är Chernousov ute i kylan, enligt vissa p.g.a. att han vägrat dopa sig, men officiellt misstänkt för att ha skvallrat att Legkov och Vylegzhanin har dopat sig.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.