Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 7927 visningar

Problem med knä

#1
16 juni 2018 - 12:09
Gilla 
Bild uppladdad av Emelie
Har till och från haft problem med höger knä. Nu är det bättre än förut, men inte bra. Börjar bli frustrerad och gör vad som helst för att bli bra. Är främst dom inringade områden jag har mest besvär från. Det varierar mellan att det sticker, är ömt och ibland svagt brännande känsla. Det är främst när jag står upp, när jag vrider knät ut från kroppen, när jag ligger på rygg och drar upp benet och när jag går, främst ner för trappor. Blir värre efter aktivitet och bättre vid vila. Vill röra mig men är rädd att förvärra något för hårt haft ont 10 månader och vill inte behöva ha ont 10 månader till. Har varit till sjukgymnast men hon sa bara att jag ska träna på gymmet vilket är helt otänkbart då jag inte kan gå till affären. Vill ha ALLA tips
1983 • Stockholm
#2
16 juni 2018 - 13:50
Gilla 
Oj, kan vara vad som helst. Fick du problemet för att du sprungit eller har du bara ont i knät och tänkte att jogg är ett bra ställe att få hjälp på? Ville sjukgymnasten att du skulle göra några specifika övningar? Det är plågsamt och långdraget att träna upp ett knä med balansplatta, styrkeövningar, osv. Oftast kan du göra många av övningarna hemma, beroende på vad orsaken är såklart. Med rätt övningar behöver du inte vara rädd för att skada knät.
#3
16 juni 2018 - 14:31
Gilla 
Fick ont efteren kombination konditionsträning och löpning.
Kände att sjukgymnasten integav något tips på övningar som passade mig direkt. Hon nämnde crosstraine, men är just den som var en utlösande faktor för min del. Både sista gångenjag fick ont i knät, men även för 3 år sen och för 1 år sen och känner att mitt knä inte håller för det. Vilket jag förklarade men hon ignorerade vad jag hade att berätta.
Är väl mest rädd för smärtan som ökar vid belastning.
Carolina Höij
1976 • Kristinehamns
#4
2 december 2018 - 11:55
Gilla 
Hej!
Hur går det för dig med ditt knä? Jag är väldigt intresserad för jag har liknande erfarenhet, ungefärlig smärta som du beskriver på samma ställen. Väntar nu på Magnetkameraröntgen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.