Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 3469 visningar

Åter igen ett knä problem

1982 • Lilla edet
#1
15 juni 2019 - 22:45
Gilla 
För dryga en 1,5 månad sen fick jag lite ont eller mer av en känning i ett knä efter en 2 mils runda. Antog då att det var av att mina trotjänare till skor sjöng på sista versen dryga 80 mil använda, tänkte att ja testar ett par nya skor och bestämde mig för ett par brook ghost 11 som vid första testen kändes väldigt bra testade att gå upp en halv storlek då jag ville undvika svartnagel som jag fick av sista rundan på långturen, då till problemet, då jag springer och fötterna blir svettiga känns det som att fötterna halkar runt i skorna vid skarpare svängar då dom är lite bredare framtill, och knä problemet är förtfarande där och inte blivigt bättre, kan det vara så att skorna är fel för mig och att jag borde testa något nytt istället för att härda ut o se om d ger sig med tiden? Sett att det finns en hel del visdom och rutin på forumet, vore fantastiskt med lite tips och råd, aldrig varit så roligt att springa som nu o vill inte tappa glädjen:)
Irene
1968 • Åstorp
#2
15 juni 2019 - 23:25
1 Gilla 
Halkandet får du bort med snörningen ”narrow foot”. Prova att träna styrketräning t ex knäböj och utfall tillsammans med rygg och magövningar.
1982 • Lilla edet
#3
16 juni 2019 - 13:30
Gilla 
Ah tack så mycket för tipset med snörningen ska genast testa d o se om d hjälper! :) o ja igentligen borde jag styketräna i förebyggande syfte, börjat göra lite lättare övningar hoppas på att det ska gå åt rätt håll
Oldboy
1952 • Danderyd
#4
17 juni 2019 - 00:18
Gilla 
Håller med Irene. Hittar du inte rätt så kolla på kneeguru.com, där finns bra hjälp för den som inte vill gå till en fysioterapeut.
1982 • Lilla edet
#5
25 juni 2019 - 10:38
Gilla 
Tack så mycket för tipsen må säga att narrow feet snörningen gör att foten sitter bra, sen är det nog så att jag alltid kört med "smala" skor innan då jag knappt har dragit åt snörena annat än vid själva knuten så det är lite ovant?? men nöter på med lite hemma övningar som ni sa o känns som d blir lite bättre men ska ta mig nån 2milare i veckan så får jag se hur d känns efter
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.